[Ossm-members] planet.linux.net.mk

Арангел Ангов ufo at linux.net.mk
Thu Mar 2 09:00:13 UTC 2006


На чет, 2006-03-02 во 00:20 +0100, Дамјан напиша:
> 1. Дали серверот, и посебно апликациите на него, ќе бидат навремено 
> update-увани и patch-увани. Суште не знаеме од кај се десил огромен traffic 
> на hosting-от што го имавме. Имаше ситуации кога низ експлоити на phpbb 
> (мислам) беа ставени разни worm-ови на серверот итн. Тоа се сериозни проблеми 
> кои мора да се решат без разлика каде е серверот.
> 
> 2. Можам да средам во Он.нет да се стави сервер, веројатно и без баннер или 
> сл., но не ми се свиѓа све да зависи од мене. Што ако утре веќе не работам во 
> Он.нет?

Правев муабет со Илин рече дека он се нафаќа да го оддржува серверот ако
стои во Он.нет. Ако не работите веќе утре и двајцата у Он.нет, здравје. 

> некој нека простудира како се прави и која е најзгодна виртуелизација која би 
> ја направиле на серверот, за да може најдобро да ги одвоиме разните blog-ови 
> и слично, од сајтовите кои ни се од витална важност.

Xen?

-- 
Арангел Ангов
Слободен софтвер Македонија
http://www.slobodensoftver.org.mk
info at slobodensoftver.org.mk
More information about the Ossm-members mailing list