[Ossm-members] planet.linux.net.mk

Georgi Stanojevski georgis at unet.com.mk
Thu Mar 2 10:10:49 UTC 2006


Арангел Ангов напиша:

>> некој нека простудира како се прави и која е најзгодна виртуелизација која би 
>> ја направиле на серверот, за да може најдобро да ги одвоиме разните blog-ови 
>> и слично, од сајтовите кои ни се од витална важност.
> 
> Xen?

Поубаво е linux-vserver.org. Технички такво нешто и имавме до сега.

Но еден ќе биде за блогови и тракатанци, а втор ќе биде за битни 
сајтови. Иако не е како XEN пак испаѓа дека тоа се како две различни 
машини за одржување. :)

И нели blogspot.com или blog.com.mk се доволни за тие што сакаат блог?

-- 
Glisha
The perfect OS, MS-DOS!
No patches, no root exploits for 21 years.More information about the Ossm-members mailing list