[Ossm-members] planet.linux.net.mk

Blagoj Kapsarov kapsarovb at gmail.com
Thu Mar 2 12:47:58 UTC 2006


Арангел Ангов напиша:

>
> >> некој нека простудира како се прави и која е најзгодна виртуелизација
> која би
> >> ја направиле на серверот, за да може најдобро да ги одвоиме разните
> blog-ови
> >> и слично, од сајтовите кои ни се од витална важност.
> >
> > Xen?
>
> Поубаво е linux-vserver.org. Технички такво нешто и имавме до сега.
>
> Но еден ќе биде за блогови и тракатанци, а втор ќе биде за битни
> сајтови. Иако не е како XEN пак испаѓа дека тоа се како две различни
> машини за одржување. :)
>
> И нели blogspot.com или blog.com.mk се доволни за тие што сакаат блог?По друг филм е за тие шо беа на planet.net.mk, се знаеше тамо и тамо се сите
работи на едно. На blog.com.mk i blogspot.com, не се појавуваат јавно али
може и така нели...прифати ја алтернативата отколку ич
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20060302/086496bc/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list