[Ossm-members] Гном 2.14

Арангел Ангов ufo at linux.net.mk
Mon Mar 6 21:29:03 UTC 2006


Еве не недела дена пред официјалното објавување на новата верзија на
слободната графичка околина Гном 2.14. Со помош на Ивица Мицев и
Александар Савиќ и уште неколку луѓе успеавме да го оддржиме и досредиме
македонскиот превод и за ова издание на Гном. Преводот моментално е на
97% и кај и да е за ден два ќе достигне и 100%.

Барам помош за локализација на забелешките за изданието (текстот што се
појавува на gnome.org дента кога се објавува новата верзија). 

Оригиналната верзија на текстот се наоѓа на следнава адреса (има повеќе
страници):

http://www.gnome.org/start/2.14/notes/C/index.html

Ова треба да се преведе максимум за некои 3-4 дена. Па ако има некој
добра волја и слободно време бујрум, ако не здравје.

Може да се искористи доста од белешките за изданието од минатата верзија
македонската верзија се наоѓа тука:

http://www.gnome.org/start/2.12/notes/mk/index.html

Тоа.
-- 
Арангел Ангов
Слободен софтвер Македонија
http://www.slobodensoftver.org.mk
info at slobodensoftver.org.mk
More information about the Ossm-members mailing list