[Ossm-members] Компајлирање на Гимп 2.3 за Виндоус

Зоран Димовски zoki.dimovski at gmail.com
Wed Mar 15 15:24:52 UTC 2006


On 3/15/06, Vladimir Stefanov <vladoboss at mt.net.mk> wrote:
>
> Дамјан напиша:
> >
> > Зарем треба да се компајлира за да има македонско .exe???
> Епа како поинаку? Верзијата 2.2 не е на македонски, развојната верзија
> 2.3 е на македонски. Бинарна верзија 2.3 за Виндоус нема за симнување од
> сајтот на Гимп (ќе има кога ќе излезе официјалната стабилна верзија
> 2.4), па останува само компајлирање.


Абе не се зајбавај, тогаш дај кажи ми како јас на Виндоус инсталирав Gimp на
Македонски :) без компајлирање.
Нема врска какво компајлирање какви глупости само при инсталација на GTK да
изберат „Translations" и кога ќе заврши инсталацијата на GTK на крајот ќе
изберат „Choose language for GTK+ program now", ќе се појави прозорче
Current user's language: овде „Macedonian"
All user's language: овде „Macedonian"
и исто така при инсталација на Gimp да се изперат „Translations" и тоа ти е
тоа имаш функционален Gimp на македонски јазик.
Нема потреба од никакво компајлирање на Gimp.

Поздрав, Зоки.

П.С. Ова го пробував на Gimp 2.2.10 значи верзијата 2.2.10 а мислам дека од
2.2.8 ги содржи македонските преводи и можеби некој би требало да ги ажурира
преводите You know who you are :)
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20060315/6151e0f6/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list