[Ossm-members] оссм известување: инсталфест 15-16 април

Дамјан penguinista at mail.net.mk
Thu Mar 23 13:20:42 UTC 2006


> Предавањата би биле:
> - слободен софтвер, што е, како, кога и зошто настанал и што понатаму
> - патенти/матенти
> - режимот на авторски права против општеството
> Други можности се да се направат некои demo-а со TurboGears, а ако некој
> знае нешто друго интересно нека предложи и нека спреми презентација.

може и demo за компајлирање кернел, patch-ување, бирање опции и сл.

> Што iso-a све ни треба? Дајте предлози... (отприлика... по мој редослед)
> - Slackware (иам 10.2)
> - Ubuntu  (иам 5.10)
> - Fedora
> - Mandrake
> - Suse
> - Debian

Можда и некои од помалите (алтернативни) дистибуции како:
- GoboLinux (http://www.gobolinux.org/)
- Crux (http://crux.nu/)
- Arch
- Ark
?

-- 
дамјан ( http://softver.org.mk/damjan/ )

"Debugging is twice as hard as writing the code in the first place.
Therefore, if you write the code as cleverly as possible, you are,
by definition, not smart enough to debug it." - Brian W. KernighanMore information about the Ossm-members mailing list