[Ossm-members] оссм известување: инсталфест 15-16 април

Aleksandar Balalovski aleksandar.balalovski at gmail.com
Thu Mar 23 14:31:29 UTC 2006


On Wednesday 22 March 2006 23:01, Novica Nakov wrote:
> Во зачеток е организирање на инстал фест на 15 и 16 април. Преговорите се
> водат за простор во Народна техника.
>
> Покрај вообичаеното инсталирање/режење во план е организирање и на 2-3
> предавања во попладневните часови и можеби проекција на револушн ос. Ако
> некој има и некоја друга идеја може сега да се произнесе.
>
> Покрај луѓе, опрема и iso-а за режење, потребен ни е и промотивен
> материјал: постери, флаери и сл. Било какви придонеси се добредојдени.

Супер, може некако да се поврзат настаните, сега во Сабота (ако е убаво 
времето) во Битола ќе даваме Канотикс+Кубунту+Убунту ЦД-ња на широк сокак, 
имаме уште ~300 ЦДња па ќе ги исфладираме. Јас денес ќе направам и 100тина 
памфлети така да...биче жустро!

Поздрав,
утре ќе објавам дали и како ќе биде организирана акцијата.


More information about the Ossm-members mailing list