[Ossm-members] Филм

Дамјан penguinista at mail.net.mk
Wed Nov 8 17:25:01 UTC 2006


> Вчера се сретнав со еден дечко кој веќе подолго се занимава со правење
> аматерски филмови. Зборевме нешто и за слободниот софтвер кај нас и
> ми(ни) предложи ако сакаме да снимаме кратко информативно филмче за
> слободниот софтвер кај нас, историја за организацијата, идни планови бла
> бла... знате на што мислам. Треба да дадеме пари само за опремата и
> дечките што ќе снимаат да имаат за јадење :). Од муабетот вчера, разбрав
> дека сумата која треба да ја собереме за да имаме готов филм е минимум
> 250 евра. Значи, ние само се снимаме и толку. Продукција,
> постпродукција, средување кадри итн. останува на нив.
> Може да се уфрлат и некои клипови од постари маратони, иднава
> конференција што се планира итн.
> Иако за нас 250 евра и не се малку пари, мислам дека ако се обидеме да
> ги собереме дали преку спонзорства или по 200 ден сите дадеме, ќе вроди
> со плод филмчето што ќе биде снимено.

Истата идеја... 
http://trends.newsforge.com/article.pl?sid=06/11/07/2014209&from=rss


-- 
дамјан ( http://softver.org.mk/damjan/ )

         The computer revolution is over. The computers won.More information about the Ossm-members mailing list