[Ossm-members] Филм

Aleksandar Balalovski gemidjy at lugola.net
Wed Nov 8 17:46:25 UTC 2006


И уште нешто!

Прочитај го последниот пасус од реферираниот текст кој е цитат од Marcus 
Garvey:

If you cannot do it, if you are not prepared to do it…then you will die.
You race of cowards, you race of imbosiles, you race of good for nothings,
if you cannot do what other men have done, what other nations have done,
what other races have done, then you yourself shall die.

И дај да престаниме да ги избегнуваме можностите за делување во нашето поле со 
тоа „Ако не го прават другите не правам ни јас“. Да! Супер е идејата за филм. 
Ама никој со шлукање нема да го реализира тоа. Освен вие ако не 
седнете...нема време? Се разбира. Се имаат навестено многу работи кои висат 
или пропаднале.

Јас би направил вака: ќе соберам пари од луѓе кои се во Лугола и кои работат 
(тоа значи __се на работно место__, редовна плата), кои може во следните 
неколку месеци да донираат одредена сума на финансиски средства (10 души*10 
евра=100 евра*3 месеци=300 евра, опса ете ги парите..). Сосема дискретно. Ќе 
се прејде кон реализација на проектот од тим каков што Илин кажа, пошто тоа е 
единствена опција за реализација. Немора никој да знае дека ќе се снима филм 
се додека не постои поле за тоа. Услови и созреаност. Кај нас нема поради тоа 
што нема средства. И зошто да не се соберат спонзорства? Супер идеја...

Ако се донираат средства, јас како личност сум спремен да ви донирам нешто (во 
рамките на можностите)...

поздрав


-- 
Domestic happiness and faithful friends.


More information about the Ossm-members mailing list