[Ossm-members] Филм

Арангел Ангов ufo at linux.net.mk
Fri Nov 10 15:02:50 UTC 2006


На пет, 2006-11-10 во 15:44 +0100, Дамјан напиша:
> > Викам, и тврдам дека тоа што го научивме во пролетта
> > на една Видео Арт работилница, е дека нема можност со слободен софтвер,
> > барем овој што постои да се направи квалитетен (едноставен) филм. 
> 
> Гемиџи претеруваш, пред не толку далеко време филмовите ги правеле/монтирале 
> на рака ... и пак правеле одлични приказни. Не знам дали имаш гледано, ама
> луѓе имаат на црно-бел филм добојувано со боици, рачно, frame по frame. 
> Све повеќе од тоа може само да ти помогне.

Не бе што ти е, пробал Гемиџи, не може. :) 

Еве програмче на пример http://www.jahshaka.org
Еве уште едно http://openmovieeditor.sourceforge.net/

Ако се потрудиш доволно да го најдеш и да научиш како работи ќе може,
нели?
-- 
Арангел
More information about the Ossm-members mailing list