[Ossm-members] „OpenSuSE“ на Македонски

Новица Наков novica at bagra.org
Sat Nov 18 09:28:59 UTC 2006


Арангел Ангов напиша: 

> Го поддржувам предлогот на Стама, значи да се контактираат Неоком од
> страна на ОССМ и да им се предложи некоја соработка.

Можеме да контактираме било кого (ако сакате и Новел директно) тоа не е 
проблем. Но тоа ќе го направиме само ако Зоки се изјасни дека така сака.

Јас мислам дека е нонсенс да се фура филм овој ќе профитира, оној ќе 
профитира. Секој некогаш, некаде профитира бидејќи нели тоа е поентата на 
капитализмот.

Дали треба волонтерски да се преведе опенсусе или не, е прашање на кое треба 
да се даде одговор од повеќе страни: 
1. Колку корисници на опенсусе има во македонија?
2. Ако се многу, зошто сами не го прават тоа? Ако се малку, тогаш можеби не се 
исплати да се прави тоа и можеби треба да се прави нешто каде што има повеќе 
корисници.
3. Дали имаме поважни активности на кои им треба човечка сила во овој момент.На крај, мислам дека одлуката околу тоа како да се продолжи по ова прашање 
треба да биде на Зоки (или во иднина било кој друг кој ќе му текне нешто 
вакво).


-- 
Новица

Магарето можеш со сила да го донесеш до река,
ама не можеш со сила да го натераш да пие вода.More information about the Ossm-members mailing list