[Ossm-members] fish protokol

Dean Josevski dean at integraeng.com.mk
Thu Nov 23 17:40:16 UTC 2006


On Thursday 23 November 2006 17:30, Дамјан wrote:
> > > Откако го открив,;)  на работа го користам Fish протоколот. Доколку за
> > > него нема никаков материјал на македонски, можам да напишам pdf. Дали
> > > има интерес?
> >
> > Јас мислев FISH e KIO Slave на KDE, како и да е, упатство е секогаш
> > добредојдено, не мора PDF, можи директно во Wiki на Лугола
> > wiki.lugola.net ;)
>
> Не е само за KDE, fish постоел и претходно (пред fish kio slave-от)...
> Јас сепак преферирам sftp ... некако не ми се свиѓа идејата дека perl ти се
> старта на серверот постојано..


Поправете ме ако грешам, но она со што сакав да го истакнам fish е тоа што 
овозможува визуелно работење, а воедно може да активира и апликација на 
оддалечениот компјутер. Јас на ова посебно мислев. 


-- 
Деан Јошевски


More information about the Ossm-members mailing list