[Ossm-members] fish protokol

Aleksandar Balalovski gemidjy at lugola.net
Thu Nov 23 17:52:32 UTC 2006


On Thursday 23 November 2006 18:40, Dean Josevski wrote:

>
> Поправете ме ако грешам, но она со што сакав да го истакнам fish е тоа што
> овозможува визуелно работење, а воедно може да активира и апликација на
> оддалечениот компјутер. Јас на ова посебно мислев.

Тоа мислам се истите можностите на ssh (Secure Shell) само преку fish што одат 
со интерфејс (менаџер за датотеки, пр. Konqueror со KIO Slave);


-- 
"Life, loathe it or ignore it, you can't like it."
		-- Marvin, "Hitchhiker's Guide to the Galaxy"


More information about the Ossm-members mailing list