[Ossm-members] Konferenija

Georgi Stanojevski georgis at unet.com.mk
Tue Oct 10 17:07:39 UTC 2006


Nikola Horvatovic напиша:

>> Врската до документот е:
>> http://chombium.awardspace.com/files/konf/nacrt_plan.pdf

Се согласувам и јас и силно инсистирам дека пред се треба да се формира 
работна група која ќе се мотивира со јасно дефиниран паричен надомест за 
организирањето на конференцијата. Се разбира што самата ќе успее да го 
собере од спонзори.

Исто така во врска со предавачите и предавањата, никаде не е дефинирано 
дека треба да има дневница за предавачите, а треба. Тоа е мотивот некој 
да се ангажира околу предавањето или да организира работилница.

Работната група(или уште одма ние на викито) ќе треба да состави
листа на можни претпријатија кои во својата работа користат слободен 
софтвер. до тие претпријатите да се достават покани за да пратат 
предавања и предавачи. Нивното спонзорство може да биде и тоа што ќе им 
ги платат дневниците на нивните предавачи што ќе бидат избрани.

Иако поубаво е да дадат пари па после да се дадат како дневници.

Исто така се размислува за котизација? Особено ако се дефинираат и 
работилници.


-- 
Glisha
The perfect OS, MS-DOS!
No patches, no root exploits for 21 years.More information about the Ossm-members mailing list