[Ossm-members] Konferenija

Stojance Dimitrovski sdimitrovski at gmail.com
Tue Oct 10 17:26:19 UTC 2006


Nikola Horvatovic wrote:
>> Здраво
>>
>> ТА ДА ДА ДАМ
>>
>> Ви испраќам нацрт план за организирање
>> на конференција за слободен софтвер.
>> Организатор сме ние ;)
>>
>> Договорот од последниот состанок во Пјаца
>> беше да се организира конфернција за слободен
>> софтвер негде во втората половина од ноември.
>>
>> Пишав нешто па барам јавно линчување т.е.
>> коментари, идеи, пропсти ....
>>
>> Златко денес треба да стави wiki па дискусијата
>> после ќе ја префрлиме таму.
>>
>> Врската до документот е:
>> http://chombium.awardspace.com/files/konf/nacrt_plan.pdf
>>
>> ПОЗДРАВ, Чомбе
>>     
>
> Здраво,
> и поздрав за добрата идеја, но мислам дека тајмингот не е баш најповолен,
> со оглед на краткото време (еден месец) за организирање на конференција од 
> ваков тип.
> Како основно, потенцијалните спонзори прв пат ќе слушнат за ваков вид 
> конференција,
> и бидејќи истата не е ставена во нивниот буџет за оваа година, тешко ќе оди.
> Целната група ќе треба строго да се утврди, како воопшто гласот на Слободен 
> Софтвер
> би допрел до вистинските или потенцијални корисници, кои ќе имаат моќ да 
> влијаат за поголема примена на
> слободниот софтвер.
> Се согласувам дека моментот за промоција е вистински, но сепак се прибегнува 
> кон PR методите
> на комерцијалните софтверски куќи, што мислам дека не е во основата на ОССМ.
> Предлагам, доколку има расположение, за повторна средба во поширок состав, 
> избор на работна група
> која ќе се нафати за организација на конференцијата и размена на мислења 
> откако на листава секој ќе искаже
> позитивни или негативни ставови по прашање на организирање на ваков настан.
>
> Искрен поздрав,
>
> Никола Хорватовиќ
> Сајберфон д.о.о. 
>
>
> _______________________________________________
> Ossm-members mailing list
> Ossm-members at hedona.on.net.mk
> http://hedona.on.net.mk/mailman/listinfo/ossm-members
>   
Многу спонзори имате за барање. Инаку супер ви е идеава. Баш ќе си купам 
маичка или сл.More information about the Ossm-members mailing list