[Ossm-members] Q&A за активности поврзани со слободен софтвер ( македонија )

Новица Наков novica at bagra.org
Wed Oct 18 17:51:37 UTC 2006


Зоран Димовски напиша: 

> 1. Се зборуваше дека статутот на организацијата е сменет, некој и ми го
> потврди тоа но не се сеќавам.
> Каде е тој статут каде може да се прочита?
> Јас гледам дека на страницата на оссм сеуште стои тој стариот статут.
> Би сакал да го прочитам за да можам да поставувам уште прашања :-)

Сеуште не може никаде да се прочита нашата верзија. Се договоривме сите 
документи да се објават јово-наново со новата страница на ОССМ (на која 
додуште и треба малку повеќе време да се направи - но ќе ја биде). Но во 
основа статутот е пресликан од 
http://fsfeurope.org/about/legal/template-constitution.en.html. Види го па 
прашувај нешто конретно ако сакаш.


> 2. Кои се главните активности на оссм за наредната 2007 година?

Ова ќе се договарараме ваљда на крај на годинава.

> Што конкретно би се одвивало во организацијата или сеуште ќе тапка во
> место?

Не знам што сакаш да кажеш со тоа „тапка во место?“.


> 3. Дали членовите на организацијата сметаат дека треба посериозно да
> функционираат

Не верувам дека јас можам да ти одговорам во име на други луѓе.


> 4. Кога ќе почнат да се одвиваат сериозни средби за решавање на „некои“
> проблеми или

Кои проблеми? Исрено не можам да одговарам на вакви преопшти прашања. 


> 5. Што има сработено организацијата во оваа 2006 година?
Installfest, предавања, деновиве - воркшоп за УНДП Албанија....

За извештаите се сложувам, веројатно ќе треба да почнеме да ги правиме.-- 
Новица

Fools speak because they have to say something.
Wise speak because they have something to say.More information about the Ossm-members mailing list