[Ossm-members] Q&A за активности поврзани со слободен софтвер ( македонија )

Bozidar Proevski bobibobi at freemail.com.mk
Wed Oct 18 20:13:56 UTC 2006


On Wednesday 18 October 2006 19:51, Новица Наков wrote:
> Зоран Димовски напиша:
> > 1. Се зборуваше дека статутот на организацијата е сменет, некој и ми го
> > потврди тоа но не се сеќавам.
> > Каде е тој статут каде може да се прочита?
> > Јас гледам дека на страницата на оссм сеуште стои тој стариот статут.
> > Би сакал да го прочитам за да можам да поставувам уште прашања :-)
>
> Сеуште не може никаде да се прочита нашата верзија. Се договоривме сите
> документи да се објават јово-наново со новата страница на ОССМ (на која
> додуште и треба малку повеќе време да се направи - но ќе ја биде). Но во
> основа статутот е пресликан од
> http://fsfeurope.org/about/legal/template-constitution.en.html. Види го па
> прашувај нешто конретно ако сакаш.

Дали ќе се дискутира за новиот статут и кога??!

> > 2. Кои се главните активности на оссм за наредната 2007 година?
>
> Ова ќе се договарараме ваљда на крај на годинава.

Значи, во _скоро_ време.

> > 3. Дали членовите на организацијата сметаат дека треба посериозно да
> > функционираат
>
> Не верувам дека јас можам да ти одговорам во име на други луѓе.

Не, ама можат тие да одговорат... 

> > 4. Кога ќе почнат да се одвиваат сериозни средби за решавање на „некои“
> > проблеми или
>
> Кои проблеми? Исрено не можам да одговарам на вакви преопшти прашања.

Кои проблеми, Зоки?

> > 5. Што има сработено организацијата во оваа 2006 година?
>
> Installfest, предавања, деновиве - воркшоп за УНДП Албанија....
>
> За извештаите се сложувам, веројатно ќе треба да почнеме да ги правиме.

Ќе треба.


Поздрав Боби


More information about the Ossm-members mailing list