[Ossm-members] Q&A за активности поврзани со слободен софтвер ( македонија )

Bozidar Proevski bobibobi at freemail.com.mk
Wed Oct 18 21:48:45 UTC 2006


On Wednesday 18 October 2006 22:46, Арангел Ангов wrote:
> На сре, 2006-10-18 во 22:13 +0200, Bozidar Proevski напиша:
> > > Но во основа статутот е пресликан од
> > > http://fsfeurope.org/about/legal/template-constitution.en.html. Види го
> > > па прашувај нешто конретно ако сакаш.
> >
> > Дали ќе се дискутира за новиот статут и кога??!
>
> Веќе скоро година дена има нов статут прочитај горе што пишува.

Горе пишува дека има статут што е воглавно пресликан од FSFE. Јас прашувам за 
_конкретниот_ текст на статутот (ако постои таков) и дали ќе разговараме за 
него или еден ден на листава ќе се појави порака „Го донесовме статутот“...

Поздрав Боби


More information about the Ossm-members mailing list