[Ossm-members] Q&A за активности поврзани со слободен софтвер ( македонија )

Арангел Ангов ufo at linux.net.mk
Wed Oct 18 21:54:03 UTC 2006


На сре, 2006-10-18 во 23:48 +0200, Bozidar Proevski напиша:
> > Веќе скоро година дена има нов статут прочитај горе што пишува.
> 
> Горе пишува дека има статут што е воглавно пресликан од FSFE. Јас прашувам за 
> _конкретниот_ текст на статутот (ако постои таков) и дали ќе разговараме за 
> него или еден ден на листава ќе се појави порака „Го донесовме статутот“...

Да си најдеме преведувач ако не се разбираме :) 

Статут има, донесен, усвоен, како сакаш кажи. Многу сличен е со овој на
FSFE со некои мали измени само, јас го барав тука по компјутер но не
успеав да го најдам инаку ќе го испратев тука. Деновиве ќе го видат сите
или на сајтот (ако се појави дотогаш) или пак на листава.

-- 
Арангел Ангов
Слободен софтвер Македонија
http://www.slobodensoftver.org.mk
info at slobodensoftver.org.mk
More information about the Ossm-members mailing list