[Ossm-members] Od vcerasniot sostanok

Stojance Dimitrovski sdimitrovski at gmail.com
Mon Oct 23 12:58:31 UTC 2006


On 10/23/06, Jovan Kostovski <chombium at gmail.com> wrote:
>
> Здраво,
>
> На вчерашниот состанок во Пјаца, присунтни бевме
> Јас, Златко, Глиша, Уфо, Божидар и Жаклина.
>
> Правевме муабет за формирање на скопски ЛУГ.
>
> Еве што се договоривме:
>
> 1. Почесто, поредовно и во поглем број да се среќаваме и да
> дискутираме за активностите поврзани за FLOSS кои ги правиме.
> 2. Да се формира ЛУГ во Скопје
> 3. Името ќе биде "02 LUG" (ако имате некои поинтересни предлози кажувајте)
> 4. Сајтот ќе биде www.linux.net.mk
> 5. Треба да се најде човек кој ќе ги координира активностите во ЛУГот
> 6. Отворањето на ЛУГот да биде со организирање на geek конференција на
> пролет. Конференцијата би имала фокус на практична примена на решенија
> базирани на слободен софтвер, а не да се фокусира на општествените
> аспекти на FLOSS (предавања од типот, што е слободен софтвер и слични
> на него), нешто слично на напишаното во документот за оранизирање на
> конференција кој го напишав јас.
> 7. Координатор на гореспоментата geek конференција се нафатив да бидам
> јас. Треба да се формира работна група за организирање на
> конференцијата.
>
>
> ПОЗДРАВ, Чомбе
> _______________________________________________
> Ossm-members mailing list
> Ossm-members at hedona.on.net.mk
> http://hedona.on.net.mk/mailman/listinfo/ossm-members
>

А добро зашо сите запнале со ЛУГ. Ова како закон да е. :D

-- 
I hope your life sucks...
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20061023/d6201061/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list