[Ossm-members] Еве некои забелешки за во речникот

Jovan Kostovski chombium at gmail.com
Sat Sep 9 12:17:46 UTC 2006


Глиша пази што правиш со речникот.
Немам ништо против исправките на речникот,
ама некои навистина немаат врска.
Повеќето преводи се вадени директно од општ речник,
па звучат смешно и не се ви склад со поимите (интерационализми)
кои се користат кај компјутерите.

ПОЗДРАВ, Чомбе


More information about the Ossm-members mailing list