[Ossm-members] 16ти Септември 2006та - Светски ден на слободен софтвер

Aleksandar Balalovski gemidjy at lugola.net
Fri Sep 15 23:56:08 UTC 2006


On Friday 15. September 2006 19:46, Stojance Dimitrovski wrote:
> Ima li WinAmp (ako imeto e takvo) a Linux? I kako sto vika Linus vo
> Revolution OS GNU/Linux is just ridiculous(for the name to be used as
> such).

Дали ќе ти е проблем да пишуваш на кирилица? :) Не само што го запазуваме 
бонтонот на листата, туку и се учиме да го користиме нашиот јазик онаков како 
што е направен, на кирилично писмо. Ништо злонамерно, другарска корекција.

Во однос на GNU/Linux ... ништо тешко да кажеш Гнулинукс...иако и Линукс се 
подразбира како име на целиот систем и не е ништо грешно поентата е во тоа 
што Linux е име на сржта на системот, дури по-оправдано би било ако системот 
го викаме GNU затоа што оперативниот систем (компајлери, уредувачи, итн.) се 
вика GNU ;)

Поздрав


-- 
Economics is extremely useful as a form of employment for economists.
		-- John Kenneth Galbraith


More information about the Ossm-members mailing list