[Ossm-members] 16ти Септември 2006та - Светски ден на слободен софтвер

Stojance Dimitrovski sdimitrovski at gmail.com
Sat Sep 16 09:25:16 UTC 2006


Нема проблем. Дали некој знае дали е АМЦ Висио на BIOS или Firmware?

On 9/16/06, Aleksandar Balalovski <gemidjy at lugola.net> wrote:
>
> On Friday 15. September 2006 19:46, Stojance Dimitrovski wrote:
> > Ima li WinAmp (ako imeto e takvo) a Linux? I kako sto vika Linus vo
> > Revolution OS GNU/Linux is just ridiculous(for the name to be used as
> > such).
>
> Дали ќе ти е проблем да пишуваш на кирилица? :) Не само што го запазуваме
> бонтонот на листата, туку и се учиме да го користиме нашиот јазик онаков
> како
> што е направен, на кирилично писмо. Ништо злонамерно, другарска корекција.
>
> Во однос на GNU/Linux ... ништо тешко да кажеш Гнулинукс...иако и Линукс
> се
> подразбира како име на целиот систем и не е ништо грешно поентата е во тоа
> што Linux е име на сржта на системот, дури по-оправдано би било ако
> системот
> го викаме GNU затоа што оперативниот систем (компајлери, уредувачи, итн.)
> се
> вика GNU ;)
>
> Поздрав
>
>
> --
> Economics is extremely useful as a form of employment for economists.
>                 -- John Kenneth Galbraith
> _______________________________________________
> Ossm-members mailing list
> Ossm-members at hedona.on.net.mk
> http://hedona.on.net.mk/mailman/listinfo/ossm-members
>-- 
I hope your life sucks...
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20060916/f4d132fd/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list