[Ossm-members] Ја видовте рекламата за Open програите за 50 ден.

Stojance Dimitrovski sdimitrovski at gmail.com
Sat Sep 16 10:08:43 UTC 2006


Да ама веке кога го редистрибуираш програмот што е Open Source тогаш ке мраш
да го дистрибуираш кодот. Дека не сите имаат пари за интернет во македоија.

On 9/16/06, Aleksandar Balalovski <gemidjy at lugola.net> wrote:
>
> On Saturday 16. September 2006 09:44, Stojance Dimitrovski wrote:
> > Го слушнавте тоа за слободниот софтвер само за Виндовс, 50 ден ЦД. Треба
> > помалку или безпари! Што е тоа, за обичната налепница и опаковката од
> > хартија. That is so ridiculos. Сите тие се под GPL. Баш ке купам едно да
> > видам колку софтвер ставиле, и имам претчувство дека во него го нема
> Source
> > кодот.
>
> 50 денари е солидна цена. Се работи за работна рака и за ЦД. Ај да не се
> жалиме сега за се, или се навикнавме да ни даваат бесплатно се без да
> поддржиме групи или индивидуи кои ги бркаат овие работи. Ако ти му дадеш
> 50
> денари за ЦД тој/тие ќе може да изрежат уште 3/4 нови дискови. Што има
> врска
> дека е под ГПЛ. И тоа што спомна со изворниот код, глуппости. Нема
> врска...на
> Интернет го имаш кодот.
>
> Поздрав
>
>
> --
> Scientists are people who build the Brooklyn Bridge and then buy it.
>                 -- William Buckley
>
> _______________________________________________
> Ossm-members mailing list
> Ossm-members at hedona.on.net.mk
> http://hedona.on.net.mk/mailman/listinfo/ossm-members
>-- 
I hope your life sucks...
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20060916/59b6a209/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list