[Ossm-members] Ја видовте рекламата за Open програите за 50 ден.

Jovan Kostovski chombium at gmail.com
Tue Sep 19 16:50:34 UTC 2006


Здраво,

Еве што многу интересно најдов во ЦД-то
во текстот за Метаморфозис:

"Слободен софтвер со отворен код

Метаморфозис овозможува адаптација, локализација и дистрибуција на
слободен софтвер со отворен код.
Во тој контекст, обезбедува подигнување на јавната свест, како и
градење платформи за комуникација и
партнерства помеѓу информатичарите, креаторите на содржини и лингвистите."

Значи ни накалемиле уште една беља: "Слободен софтвер со отворен код"
ако има таков софтвер тогаш логично е да има и "Слободен софтвер со
ЗАТВОРЕН код". Значи имаме уште една работа за објаснување на
неупатените. Можеби се работи за грешка, макаршто мислам дека е е
бидејќи тој термин го има на повеќе места.

Втората работа што е поинтересна, метаморфозис ни се меша у штипки :)
Mожеби е добро што добивме конкуренција иако е само на хартија ;)

ПОЗДРАВ, Чомбе


More information about the Ossm-members mailing list