[Ossm-members] Што е подобро...

Stojance sdimitrovski at gmail.com
Sat Sep 30 14:30:50 UTC 2006


Jovan Kostovski wrote:
> On 9/30/06, Stojance <sdimitrovski at gmail.com> wrote:
>   
>> Igor Stamatovski wrote:
>> ДСЛ е доста познат ама е малце страшен дека нема за него
>> подршка како што има за Федора или Убунту.
>>     
>
> Што викаш да пробаш некоја друга, да го проработиш ДСЛот и
> да ни кажеш како си го проработел? Да научиме и ние нешто ;)
>
> Убаво ти кажа Игор, земи некоја hardcore дистрибуција и расчепкај ја,
> за почеток мора да ја засакаш конзолата, да заборавиш дека има
> графичка околина. Предлог: Slackware, Debian. Ако не планираш да ги
> инсталираш тие тогаш барем настојувај секогаш да ги завршуваш
> работите на потешкиот начин, во конзола.
>
>
>   
>> А не ми се даваат пари да ги
>> прашувам Cygnus Solutions.
>>     
>
> Да плаќаш пари?? Зошто? Побарај на гугл и ќе најдеш се што ти
> треба да си го подесиш ДСЛот. Не си ти прв што купил таков уред
> и не користат сите Убунту или Федора за да си го олеснат животот :)
>
> ПОЗДРАВ, Чомбе
> _______________________________________________
> Ossm-members mailing list
> Ossm-members at hedona.on.net.mk
> http://hedona.on.net.mk/mailman/listinfo/ossm-members
>   
Абе Cygnus Solutions е фирма за подршка на Слободен Софтвер ама се 
плаќа. ОК. Незнам каков е Slackware.More information about the Ossm-members mailing list