[Ossm-members] Тест за избор на дистрибуција

Nenad Spirkoski spiki at verat.net
Sun Apr 1 20:19:40 UTC 2007


Во недела 1. април 2007 21:21 Aleksandar Balalovski напиша:
> Вчера го преведов текстот за избор на дистрибуција на Zegenie Studios,
> достапен е овде:
> http://www.zegeniestudios.net/ldc/index.php?select_lang=true
>
> Мислам дека има неколку логички и контекстуални грешки, ќе ги поправам и
> испратам, направете го тестот и пријавете ги грешките, пред да објавам
> соопштение на www.lugola.net

Да одиме на следното прашање!
Одиме на следното прашање!

Дали знаете да "партиционирате" тврд диск? 
Дали знаете да ги уредите партиции на тврд диск?

Каков режим на инсталација претпочитате?
Каков режим на инсталација преферирате?

Како ќе ги оцените вашите технички познавања?
Како го оценувате своето техничко знаење?

За да Ви помогнеме да најдете дистрибуција која ќе го поддржува вашиот 
хардвер, одговорете ги овие едноставни прашања
s/одговорете ги/одговорете на/

Следуваат општи прашања за Вас и Вашиот компјутер
s/Следуваат/Следат

Колку е стар компјутерот на кој ќе инсталирате Linux?
Повеќе од неколку години стар
Неколку години стар
избриши „стар“ во двете

Кој систем за менаџмент на пакети го претпочитате? 
Кој систем за управување на пакети го претпочитате?

Уште неколку прашања за тие на кои им се потребни "дополнителни прашања"

Уште неколку прашања за тие на кои им е потребно "нешто плус"
с/нешто плус/нешто додатно/ ?

Дали ви е потребен лесен пристап до софтвер спремен за користење?
??? ова воопшто не е јасно за што се однесува. веројатно мисли на складишта на 
пакети (repository :))

Можеби не е соодветно поради: # Вашиот компјутер можеби е бавен
Можеби не е соодветно поради тоа што:

За преведување останаа само уште описи на дистрибуциите. Браво

-- 
Never make any mistaeks.
	-- Anonymous, in a mail discussion about to a kernel bug report


More information about the Ossm-members mailing list