[Ossm-members] Сподели кино #3, 10 април 2007, [Точка]

Igor Stamatovski igor.stamatovski at gmail.com
Mon Apr 9 18:34:06 UTC 2007


Планот за проекција за 10 април е предавање на Cory Doctorow одржано
во септември '06 на ToorCon8, хакерска конференција која се одржува во
Сан Диего. Темата на изданието од 2006 е Bits & Bites.

Cory Doctorow
„п0седуван: холивудската војна за безбедност".

Предавањето покрива теми од областа на: DRM, MPAA, RIAA, trusted
computing, The Electronic Frontier Foundation - значи авторски права,
копирање на музика и филмови, нивна (за)штита на компјутери, како и за
луѓето кои се активни на тие полиња во случајот EFF.

Повеќе на http://spodeliznaenje.blogspot.com/2007/04/3-10-2007_06.html

-- 
Igor Stamatovski


More information about the Ossm-members mailing list