[Ossm-members] план за сподели знаење #12

Ilin Petkovski krack at linux.net.mk
Wed Apr 25 22:43:44 UTC 2007


На сре, 2007-04-25 во 15:00 +0200, Новица Наков напиша:
> Вторник е 1ви мај и не се работи. Затоа СЗ #12 ќе биде во среда.
> 
> Илин имаше некоја идеја за овој пат, па Илин те молам напиши пар реченици за 
> да се знае и за да може да објавиме нешто на блог.
> 
> Други идеи се добредојдени. 
> 
   Планот е да се презентира Onion routing технологијата,
инфраструктурата и начинот на комуникација. По теоретскиот дел планирам
да изведам практична имплементација на Onion рутирањето со помош на Tor
(http://tor.eff.org/). Практичниот дел може лесно да се изведе и со еден
компјутер и интернет конекција. Но, она што би било навистина интересно
да се направи е, мини Onion рутирчка мрежа, на самата презентација. За
таа цел би било убаво да се соберат што повеќе компјутери може (најмалку
4-5), со цел да се прикаже прецизноста на работењето и „вистинитоста“ на
локалната симулација.

Поздрав.
Илин Петковски 
More information about the Ossm-members mailing list