[Ossm-members] Анкетирање познати фаци

Igor Stamatovski igor.stamatovski at gmail.com
Thu Apr 26 12:59:12 UTC 2007


On 4/26/07, Aleksandar Balalovski <gemidjy at lugola.net> wrote:
> Како што имав најавено на блог, Лугола работи на едно мало проектче кое треба
> да опфати мислења и одговори на познати фаци од светот на IT и слободната
> култура. Досега контакирано е со Stallman, Shuttleworth и Maddog. Сакаме да
> опфатиме 5 мина и да им испратиме исти прашања за да можеме да видиме
> различни мислења на исти прашања (во смисла, од различни луѓе, тие можеби ќе
> бидат исти мислења).
>
> Прашањата ги дооформувам и ќе ги ставам на Вики да ги комплетираме. Има
> прашања од професионален и приватен карактер, се разбира вие ке кажете кои да
> одат кои не, јас практично запишав се што ми падна на ум, како на пример,
> „колку земате плата" што можеби и не е воопшто конструктивно :) затоа, Вики.
>
> Овде вие можете да направите 2 работи:
>
> 1. Кои уште двајца да ги опфатиме во анкетата?
> 2. Што сакате да знаете за нив?
>
> Еве јас ќе кажам за првото:
> Тројцата наведени+Volkerding и Raymond
>

Lawrence Lessig
Eben Moglen
Larry Augustin
Jimmy Wales
Ben Godger
Guido Van Rossum
Chis Di Bona

Може повеќе од 5?

-- 
Igor Stamatovski
_____________________________
Free Software Macedonia
http://www.slobodensoftver.org.mk
info at slobodensoftver.org.mk


More information about the Ossm-members mailing list