[Ossm-members] Проблеми со режење

Marko mark0d0da at gmail.com
Sun Aug 5 13:21:47 UTC 2007


On Saturday 04 August 2007 21:21:07 Aleksandar Balalovski wrote:
> On Saturday 04 August 2007 21:33:55 Marko wrote:
> > Имам Пионир двд режач и на него не можам да режам цедиња бидејќи к3б
> > ги исфрла празните цедиња и ми вика (OPC failed. Probably the writer does
> > not like the medium). Ко шо разбрав ова значи дека cdrdao го нема вчитано
> > потребниот драјвер, пробав во k3b> configure k3b> Devices други cdrdao
> > драјвери да ставам и пак нејќе. Има некакво чаре или режачот да го мењам?
>
> Од тоа што го најдов според грешката, веројатно уредот не може да снима
> дата дискови, а може аудио и сл. Велат дека е некое с*ње со cdrdao...како и
> да е, пробај со друга апликација за снимање, пр. Brаsero иако сум скептик
> пошто сите тие се само интерфејси за cdrecord и компанија...
>
> Ова првпат ти се случува сега? Си режел под *nix досега, под друга
> дистрибуција? И едно бизарно прашање, под Виндоус како се однесуваше на
> времето?
>
> Поздрав

Сум режел под луникс доста пати, ама ова сеа ми е нов компјутер и на него не 
сум успеал да режам, доколку нема чаре би го префрлил режачот од стариот 
компјутер ама тоа е многу работа :)
More information about the Ossm-members mailing list