[Ossm-members] iphone хакнат од гостиварчанец

Jovan Kostovski chombium at gmail.com
Thu Aug 9 11:18:10 UTC 2007


On 8/9/07, richi <rpantev at gmail.com> wrote:
> има некоја промена во фирмверот на ајфонот???!

Не бе па ти, не летај толку далеку....
Практично само го прелажал ајфонот.
Зел македонска sim картичка и ја "средил"
ајфонот да ја гледа како да е од AT&T ;)
Не измислил ништо ново.

Едно ме буни.... незнам дали е легално она
што го направил на sim картичката.
Штом почнал со таква работа може утре да се
деси да си ја намести неговата картичка да се
претставува како твојата (твојот мобилен телефон)
и автоматски ти да плаќаш за неговото зборење :)

ПОЗДРАВ, Чомбе


More information about the Ossm-members mailing list