[Ossm-members] iphone хакнат од гостиварчанец

richi rpantev at gmail.com
Thu Aug 9 12:43:33 UTC 2007


On 8/9/07, Jovan Kostovski <chombium at gmail.com> wrote:

> Не бе па ти, не летај толку далеку....
> Практично само го прелажал ајфонот.
> Зел македонска sim картичка и ја "средил"
> ајфонот да ја гледа како да е од AT&T ;)
> Не измислил ништо ново.

ок е...
пишав чисто иронично :)))

сакав да додадам дека уствари ејпл ќе профитира од ова пошо ќе има
продажбата на ајфон и во земјите од третиот свет, а и поблиску :))))

> Штом почнал со таква работа може утре да се
> деси да си ја намести неговата картичка да се
> претставува како твојата (твојот мобилен телефон)
> и автоматски ти да плаќаш за неговото зборење :)

па да може, ама ако му ја дадеш твојата да ја скенира и после
клонирањето ти да не ја употребуваш :))


More information about the Ossm-members mailing list