[Ossm-members] соработка со ентер

Милош Столиќ misoss at gmail.com
Mon Aug 27 14:05:20 UTC 2007


Jovan Kostovski напиша:
> On 8/27/07, Новица Наков <novica at bagra.org> wrote:
>> Па пишете што имате.
> 
> Супер идеја.
> Јас би предложил:
> 1. содржините да бидат "шарени", да биде нешто за секојдневна
> (домашна/десктоп) работа со слободен софтвер, но да има и нешто
> ентерпрајз  (сервери, канцелариски програми, менаџмент на
> проекти....), програмирање, претставување на програми
> споредби на повеќе програми што имаат иста намена, тестови на програми,
> споредби на програми слободен софтбер VS неслопбоден....

Јас имам спротивно мислење, со оглед на целната група нема потреба од 
„ентерпрајз текстови“. Програмирање е пожелно, но само на основно ниво. 
Најголем дел би требало да се пишува за основи на Линукс, премин од 
Windows, играње на него и сл.
-- 
МилошMore information about the Ossm-members mailing list