[Ossm-members] сфд irc состанок утре ( четврток , 20 август ) во 19ч на #lugola at freenode

Новица Наков novica at bagra.org
Wed Aug 29 18:38:40 UTC 2007


повик за да направиме муабет за сфд кој сака нека дојде. обично ирц состаноци 
се прават по некои правила, па ако има гужва ова ќе важи

  * Да се внимава што се дискутира и не се прекинува дискусијата;
  * За поставување прашање се пишува „?“;
  * За зборување се пишува „!“;
  * За означување на крај на зборувањето „eof“;
  * За „+1“;
  * Ако не се сложувате, искуцајте „-1“.


ај се читаме утре во 19ч.

-- 
Новица

http://wiki.lugola.net/Вечна_TO-DO_листа
http://wiki.lugola.net/Бонтон_за_ossm-members
http://wiki.lugola.net/Важни_настани_за_слободниот_софтвер_во_Република_Македонија
Важно: http://bugs.softver.org.mk/index.php?tasks=all&project=7 !More information about the Ossm-members mailing list