[Ossm-members] VmWare инсталација на Ubuntu 7.10

Arangel Angov ufo at linux.net.mk
Mon Dec 10 08:39:26 UTC 2007


На нед, 2007-12-09 во 18:15 +0100, Toni Kostov напиша:
> Затоа, решив да инсталирам VmWare. Симнав една верзија од торент и ја
> почнав инсталацијата. Се инсталираше, но јави грешка во процесот на
> инсталација. Апликацијата ја јавува во менијата, ја стартувам и -
> ништо не се случува.

Unable to build the vmnet module.

Не ти е искомпајлиран и вчитан модулов. Најверојатно ти фали
kernel-headers пакетот, може и да се викаше linux-headers под Ubuntu.

> Логот од инсталацијата е на следнава адреса:
> http://rapidshare.com/files/75416999/vmware.txt.html.

http://pastebin.com/

Rapidshare е тиња. :)
-- 
Арангел
[w.ufo.linux.net.mk]
[e/j.ufo at linux.net.mk]
[i.arangel @ FreeNode]
More information about the Ossm-members mailing list