[Ossm-members] VmWare инсталација на Ubuntu 7.10

Georgi Stanojevski glisha at gmail.com
Mon Dec 10 09:28:09 UTC 2007


Toni Kostov напиша:

> сакав да инсталирам Windows на виртуелна машина. Со оглед на тоа што не го
> користам (освен во неколку случаи), не гледам потреба да ми стои на хард
> дискот.
> Затоа, решив да инсталирам VmWare. Симнав една верзија од торент и ја почнав

Симни си ја најновата верзија од http://www.vmware.com/download/server/.
 Регистрирај си се за сериски.

После прочитај тука што пишува за any-any закрпата.

http://www.howtoforge.com/installing-vmware-server-1.0.4-on-ubuntu-7.10

-- 
Glisha
The perfect OS, MS-DOS!
No patches, no root exploits for 21 years.More information about the Ossm-members mailing list