[Ossm-members] VmWare инсталација на Ubuntu 7.10

Toni Kostov toni.kostov at gmail.com
Mon Dec 10 09:42:51 UTC 2007


Georgi Stanojevski wrote:
> Симни си ја најновата верзија од http://www.vmware.com/download/server/.
>  Регистрирај си се за сериски.
>
> После прочитај тука што пишува за any-any закрпата.
>
> http://www.howtoforge.com/installing-vmware-server-1.0.4-on-ubuntu-7.10
>
>   

Тоа што го инсталирав беше vmware workstation. Имаше и сериски. Server 
верзијата е бесплатна? Што е разликата? Имаат милијарда различни 
продукти. Човек да се изгуби во изборот. :-)
А, статијата на howtoforge ја прочитав, но таму се однесуваше на server, 
а не на  workstation. Исто така и линкот до any-any закрпата не работи. 
Доцна беше да пребарам на Google. Сабајлево ја најдов од друго место, но 
дури вечер ќе пробам.


-- 
Toni Kostov
More information about the Ossm-members mailing list