[Ossm-members] VNC na Ubuntu 7.10

Arangel Angov ufo at linux.net.mk
Mon Dec 17 15:42:51 UTC 2007


На пон, 2007-12-17 во 16:35 +0100, Toni Kostov напиша:
> Сакам скриптата да се стартува на секое стартување на 
> машината (на подигање на Убунту), уште пред да се логирам, така што нема 
> да имам потреба на слепо да куцам на тастатурата. Како да го направам ова?

Стави ја во /etc/rc.local.

-- 
Арангел
[w.ufo.linux.net.mk]
[e/j.ufo at linux.net.mk]
[i.arangel @ FreeNode]
More information about the Ossm-members mailing list