[Ossm-members] VNC na Ubuntu 7.10

Georgi Stanojevski glisha at gmail.com
Mon Dec 17 17:53:57 UTC 2007


Toni Kostov напиша:

> некоја скрипта да ми се стартува VNC серверот како сервис, така што ќе 

Никогаш не сум поставувал ВНЦ сервер на линукс, па ме интересира. :)

Баш е ВНЦ сервер, се логираш го гледаш десктопот, го гасиш, пак го палиш
го гледаш истиот десктоп?

На Виндоус како клиент јас ставам xming и со ssh палам X програми по
потреба. А ако ти треба баш десктоп xming треба да функционира и со
xdmcp, само не сум го пробал.

-- 
Glisha
The perfect OS, MS-DOS!
No patches, no root exploits for 21 years.More information about the Ossm-members mailing list