[Ossm-members] VNC na Ubuntu 7.10

Toni Kostov toni.kostov at gmail.com
Tue Dec 18 08:19:48 UTC 2007


Georgi Stanojevski wrote:
> На Виндоус како клиент јас ставам xming и со ssh палам X програми по
> потреба. А ако ти треба баш десктоп xming треба да функционира и со
> xdmcp, само не сум го пробал.
>
>   

До сега на Windows сум користел UltraVNC. Бесплатен софтвер со доста опции.
Ова на Убунту ми е прилично нова работа. Вчера имав еден куп обврски, па 
не стигнав ни мејл да проверам. Се надевам вечер ќе можам малку да си 
„поиграм“. Ако не, здравје викендов.
Фала на сите за советите.


-- 
Toni Kostov
More information about the Ossm-members mailing list