[Ossm-members] Стринг: message body

Новица Наков novica at bagra.org
Sat Dec 29 07:21:25 UTC 2007


> Содржина е content(s).

содржина има и понакво значење во нашиот јазик.

иако можеби тело на пораката е прецизен превод, можеби има подобар превод во 
духот на нашиот јазик.

состав на пораката, главен дел на пораката, содржина на пораката. 

размислете како се вика делот од писмо кај што е текстот, без адреси и сл.


-- 
Новица

http://wiki.lugola.net/Вечна_TO-DO_листа
http://wiki.lugola.net/Бонтон_за_ossm-members
http://wiki.lugola.net/Важни_настани_за_слободниот_софтвер_во_Република_Македонија
Важно: http://bugs.softver.org.mk/index.php?tasks=all&project=7 !More information about the Ossm-members mailing list