[Ossm-members] PLC

Jovan Kostovski chombium at gmail.com
Fri Feb 2 00:41:22 UTC 2007


On 2/1/07, Bozidar Proevski <bobibobi at freemail.com.mk> wrote:
> Во четврток 1. февруари 2007 16:30 Vlado Peshov напиша:
> > Правам семинарска и баш да слушнам мислење околу терминот PLC (Programmable
> > Logic Controller). До сега имам две варијанти: Програмабилен Логички
> > Управувач или Програмабилен Логички Контролер?
>
> Контролер со програмабилна логика.
> (евристика за англискиот јазик: читај одназад)

Никако "контролер", треба "управувач", значи
PLC (Programmable Logic Controller) = Управувач со програмабилна логика

Проверено е со професорите од институтот за автоматика на ФЕИТ

ПОЗДРАВ, Чомбе


More information about the Ossm-members mailing list