[Ossm-members] Повторно живо

Aleksandar Balalovski gemidjy at lugola.net
Sun Feb 4 01:59:57 UTC 2007


Викито на Лугола (ВЛ) http://wiki.lugola.net е повторно живо, овојпат по 
дискусиите за тоа дали да остане или да се спои со мк.Википедија, беше 
донесен овој заклучок: статиите кои драстично се разликуваат со тие од 
Википедија да се синхронизираат со содржините од Викито на Лугола, тие кои се 
фалични да се средат, тие што не ги бива да се отстранат (ова повеќе важи за 
ВЛ). 

Како што кажа Новица, потребно ни е Вики на кое ќе обавуваме работи од 
секојдневните потреби на заедницата, а тоа на Википедија не може да се прави 
поради нејзиниот енциклопедиски карактер. 

Ако наидете на грешки, предлози или имате сугестии, кажете слободно.

Големо фала до ... Дамјан, се разбира.

Поздрав


More information about the Ossm-members mailing list