[Ossm-members] Повторно живо

Арангел Ангов ufo at linux.net.mk
Tue Feb 6 10:10:04 UTC 2007


На нед, 2007-02-04 во 02:59 +0100, Aleksandar Balalovski напиша:
> Викито на Лугола (ВЛ) http://wiki.lugola.net е повторно живо, овојпат по 
> дискусиите за тоа дали да остане или да се спои со мк.Википедија, беше 
> донесен овој заклучок: статиите кои драстично се разликуваат со тие од 
> Википедија да се синхронизираат со содржините од Викито на Лугола, тие кои се 
> фалични да се средат, тие што не ги бива да се отстранат (ова повеќе важи за 
> ВЛ). 
> 
> Како што кажа Новица, потребно ни е Вики на кое ќе обавуваме работи од 
> секојдневните потреби на заедницата, а тоа на Википедија не може да се прави 
> поради нејзиниот енциклопедиски карактер. 
> 
> Ако наидете на грешки, предлози или имате сугестии, кажете слободно.

Зашто ја нема првата страница со иконите и содржината? Сега одам на
викиво и не можам да најдам содржина освен ако не ја барам во
'Пребарување'.

Треба само да се ископира или нешто друго е проблемот?
-- 
Арангел
More information about the Ossm-members mailing list