[Ossm-members] Превод на eyeOS

Stojance Dimitrovski sdimitrovski at gmail.com
Mon Feb 19 12:42:38 UTC 2007


Здраво,

го преведов eyeOS Web OS-от. Тој е Слободен софтвер, може да се превземе од
главниот сајт (http://eyeos.org/) или да се проба и да се користи на јавниот
eyeOS сервер (http://eyeos.info/).

Сеуште нема да го видите преводот на главната страница, дека само што го
завршив. Треба да ги контактирам момците кои го прават eyeOS за да го
стават.

Преводот не е gettext туку е некој php вид. Можете да го менувате или what
ever тука (http://eyeos.org/wiki/doku.php?id="translation_macedonian") и за
преводот за најавување (http://eyeos.org/wiki/doku.php?id=login_screen). И
вака званично, како и за Songbird јас сум одговорен за преводот. :)

Nice. Сега земете го пробајте го или... не ви требаат MySQL бази или било
која база... само треба chmod да се направи на etc фолдерот (не на вашиот
систем, на eyeOS системот). Се си пишува таму... :)
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20070219/e82bb8a8/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list