[Ossm-members] Превод на GNU Манифестот

Georgi Stanojevski glisha at gmail.com
Tue Feb 27 22:54:48 UTC 2007


Новица Наков напиша:
> 
>> За да не се дуплираат работи, Жаклина ги преведува ГПЛ
> 
> ГПЛ како да беше преведена на википедија?

Да уште пред година ипол, ја има и на gnu.org зашто не сте провериле
пред да преведувате? :)

http://www.gnu.org/licenses/translations.html
http://www.slobodensoftver.org.mk/dokumenti/gnu_gpl_mk.html
http://mk.wikipedia.org/wiki/Гну_Општа_Јавна_Лиценца

-- 
Glisha
The perfect OS, MS-DOS!
No patches, no root exploits for 21 years.More information about the Ossm-members mailing list