[Ossm-members] OOo i formuli

Bozidar Proevski bobibobi at freemail.com.mk
Wed Jan 10 19:23:51 UTC 2007


Во среда 10. јануари 2007 17:02 Jovan Kostovski напиша:
> On 1/9/07, Bozidar Proevski <bobibobi at freemail.com.mk> wrote:
> > Со лесно срце ти кажувам дека грешиш :) Мислам дека е обратно.
>
> Можеби малку. Баш сега си играм со формулите, не е толку страшно.
> Има визуелен уредувач у кој се кликаат операциите, ама тој само генерира
> структура за тој скипт јазикот за формули. На крај се завршува на него.
> btw тој скрипт јазик се вика MathML (Math markup language) и демек
> можел да зе упика у HTML код.

Мислам дека MathML се користи за да се запишат формулите во xml-от на 
ОпенДокумент. А за MathML во HTML, зависи од прелистувачот.

>
> ПОЗДРАВ, Чомбе

Поздрав Боби


More information about the Ossm-members mailing list