[Ossm-members] besplatna obuka za MS Office od vladata...

Bozidar Proevski bobibobi at freemail.com.mk
Tue Jan 16 17:39:45 UTC 2007


Во сабота 13. јануари 2007 02:40 Арангел Ангов напиша:
> На пет, 2007-01-12 во 22:40 +0100, Jovan Petrov напиша:
> > Мислам дека треба ОССМ, Метаморфозис и сите кои се заинтересирани, на
> > убав начин да реагираат и да објаснат дека мора да се понудат обуки за
> > алтернативни решенија. Не е лошо да има и МС обуки, но под услов да
> > има и ООо и евентуално Аби (ако се има во предвид поддршката со
> > лаптопите) па граѓаните нека одберат. Уште подобро е ако има
> > диференцијални обуки (ќе добиеш технолошки неутрално знаење).
>
> Не се слагам со тоа дека не е лошо да има и МС обуки, тоа е лошо и
> точка. ОССМ и Метаморфозис јавно ќе се произнесат неделава.

Еве и Европската Унија (т.е. комисијата) се согласува :)

http://ec.europa.eu/enterprise/ict/policy/doc/2006-11-20-flossimpact.pdf

Поздрав Боби


More information about the Ossm-members mailing list