[Ossm-members] UNDP бара луѓе што би држеле работилници

Igor Stamatovski igor.stamatovski at gmail.com
Wed Jan 17 22:32:14 UTC 2007


За проектот за УНДП проектниот менаџер Тоше Мишевски,
бара луѓе кои што сакаат да држат работилници  на следниве теми.

1.Introduction to FOSS
2.Licenses and functioning of the FOSS community
3.Comparative presentation of applications on Linux and Windows
4. Development environments and tools for Linux
5. FOSS resources on the Internet

Еден човек може да предава и повеќе од една тема.

Работилниците се одржуваат во 5 градови во Македонија, Прилеп, Струга,
Скопје, Тетово и Штип.
На секоја работилница ќе има и интернет приклучок, превозот го обезбедува
УНДП, и  секоја тема трае
45 мин, предавачот треба да спреми презентација во odt формат :).
Работилниците почнуваат од 15 февруари.

Цената за една тема е 50 евра по 5 града =250 евра по човек.
Исплатата би била преку Авторска Агенција на Македонија директно со
изведувачите.

Заинтересираните може да  се пријават на следнава адреса
tose.misevski at undp.org до
Петок 19 јануари, со испраќање на CV на македонски или англиски.

Понатаму за сите активности во врска со работилниците заинтересираните
си контактираат со г. Мишевски и ќе си склучат договори со УНДП.

Поздрав,
Игор
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20070117/36d7e445/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list